Gå till innehåll
Grava Skidklubb
Grava Skidklubb

Tuggelite

Vid Tuggelite skidstadion på Skåreberget håller Grava SK i samarbete med Karlstad Kommun 2.9km elupplysta spår varav ett varv på 900m är med fin backträning. Belysningen tänds vid skymning och släcks klockan 21.30.

De senaste fyra vintrarna har Grava SK hållt ca 3,5 mil sammanlänkade skidspår i hävd så länge det varit möjligt under säsong. Av dessa är ca 8 km på Bryngfjordens golfbana, ca 20 km längs I2-skogens vägsystem och resterande längs Tuggeliteskogens stigar. När det fryser på Hertzögabäcken gör vi anslutningsspår från Tuggelite till Melkers väg vid Ilanda.

Föregående säsong drog Grava SK ett förbindelsespår ner till den vackra Himlabacken på Våxnäs. Denna dragning sponsras av bostadsbolaget KBAB. Vi räknar med att kunna fortsätta med detta även kommande säsong då många människor erbjuds skidspår i direkt anslutning till boendemiljö.

Grava SK ger alltså möjligheter att åka skidor mellan Ilanda-Tuggelite-Granitvägen/Tuggeliteskolan-Bryngfjordens golfbana-Hensta-Hultsberg-Gustavsberg-Fredricelundsskolan-Våxnäshallen-Råtorp (med lite promenad längs Dyevägen).

Bilparkering finns vid Tuggelite, Tuggeliteskolan, Bryngfjordens golfbana, Himlabacken, Våxnäshallen

Vi har en amition att ge så många närboende som möjligt tillgänglighet till våra skidspår utan att behöva ta bilen. Därför gör vi ett antal matarspår till näraliggande bostadsområden. Detta sparar både miljö och avlastar våra parkeringar men ger framförallt en behaglig känsla av närhet till spåret.

Samtliga områden kan även nås med Karlstads Stadsbuss vilket ger ytterligare möjligheter för boende att nå vårt fina spårområde.

Grava SK har försökt att göra ett bättre anslutningsspår mot Råtorp men vi har änsålänge inte funnit någon bra lösning för detta.

Då våra grundskolor i vårt närområde lånar vår fina Skidkärra händer det att vi kör upp extra skidspår i deras närmiljö, exvis vid Hultsbergsskolan.

Publicerad: 2022-12-17

Senast uppdaterad: 2023-01-24

Författare: Grava SK